Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Guest post:Η περιγραφη του κωλογερου


Το αρθρο ειναι απο το blog του φιλου και συν-blogger Νικου.Τι ωραια που τα λεει,ομως!Αν ειστε ή ετοιμαζεστε να γινετε κωλογεροι(ή κωλογριες,ισχυει και για το θηλυκο γενος,μη κοιτατε που αγαπαει το φυλο μας και δε μας τα χωνει),μη φοβαστε,υπαρχει ελπις!Μετα τη συνειδητοποιηση,ολο και καποια αλλαγη προς το καλυτερο θα επελθει.Και μη μασατε με την ηλικια,υποκειμενικο ειναι το οριο,στο μυαλο και στην καρδια ειναι η διαφορά...
περιγραφή του κωλόγερου

[σας προειδοποιώ πως ολόκληρο αυτό το ποστ είναι μια βλακεία. το βασικό νόημα μου ήρθε όταν ήμουν άρρωστος με πυρετό. ο πυρετός με κάνει είτε πολύ έξυπνο, είτε πολύ ηλίθιο. μέχρι τώρα δεν έτυχε ποτέ να με κάνει έξυπνο. γι' αυτό, αν προσβληθείτε από το ποστ, μη στεναχωρηθείτε καθώς το κείμενο είναι επηρεασμένο από τη μαστούρα του πυρετού, ΑΡΑ είναι λάθος] 


οι άντρες γίνονται κωλόγεροι στα 30. οι γυναίκες γίνονται κωλόγριες στα 80. 

αυτό είναι δεδομένο εξ' αρχής, οπότε βγάλτε το ΣΚΑΣΜΟ και προχωράμε παρακάτω.

πότε γίνεται κάποιος κωλόγερος; όταν γίνεται 'γνώστης'. όταν νομίζει ότι έχει βρει πλέον τη βέλτιστη λύση του Σύμπαντος και ότι καλά θα κάνει η ανθρωπότητα να κάτσει και να ακούσει τις καταπληκτικές απόψεις του για να σωθεί. θηλυκοί 'γνώστες' δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

γιατί, όμως, να γίνει κωλόγερος στα 30; δεν είναι πολύ νωρίς; 
ΟΧΙ. είναι η ηλικία όπου έρχεται ο μεγάλος πανικός για το μέλλον, η τελειωτική αποσύνδεση με την παιδική ηλικία και η τελική 'ωρίμανση' του χαρακτήρα. 
η ωρίμανση ενός ατόμου είναι η πιο σημαντική παγίδα. επιφανειακά φαίνεται να κάνει πιο ευτυχισμένο το άτομο, πιο σοβαρό και επιτέλους έτοιμο να ζήσει. στην πραγματικότητα, ωρίμανση είναι η απόφαση ενός ατόμου ότι φοβάται να πεθάνει.

πώς ξεχωρίζουμε ένα κωλόγερο από το πλήθος; 

καταρχήν, είναι 30 χρονών ή μεγαλύτερος. αυτό είναι στάνταρ.

δεύτερον, είναι αυτός που πάντα 'ξέρει'. ακριβώς όπως ο Ανδρέας Μικρούτσικος. οποιοδήποτε κι αν είναι το θέμα, από το αν η Τζούλια είχε πάρει κοκαΐνη την ώρα που γύριζε το πρώτο της dvd μέχρι και το τί συμβαίνει στην άλλη άκρη μιας μαύρης τρύπας. ο κωλόγερος πάντα ξέρει. είναι γνώστης. αυτός είναι απαράβατος κανόνας. 

τρίτον! είναι αυτός που χάρη στο καταπληκτικό μυαλό των γονιών του έχει σχηματίσει ένα υπέροχο όνειρο για τη ζωή του: μια καλή δουλειά με λεφτά, ένα ωραίο μεγάλο σπίτι, μια όμορφη γυναίκα (διότι η ομορφιά της είναι το κριτήριο για να περάσει ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή του δίπλα της) κι ένα ακριβό μεγάλο αυτοκίνητο. όταν τα αποκτήσει αυτά, θα είναι πλέον ευτυχισμένος.

τέταρτον, οι πίπες. όχι οι κανονικές, που μπαίνουν στο στόμα, αλλά οι άλλες, που βγαίνουν από το στόμα. έχοντας υπόψιν σας το συνδυασμό του δεύτερου και τρίτου λόγου, σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι το να πετάει πίπες ένα τέτοιο άτομο. 
καθώς γνωρίζει τα πάντα για τη Γη, το Σύμπαν, τη Τζούλια, την Apple, την πολιτική και όλοι οι άλλοι είναι βλάκες, νιώθει απολύτως ασφαλής πως δε χρειάζεται πια να σκέφτεται πριν μιλήσει. είναι θεός ανάμεσα σε ανθρώπους. κάθε φράση που λέει είναι γραμμένη σε κάποιου είδους Αγία Γραφή η οποία περιστρέφεται γύρω από εκείνον.

πέμπτον, τα γυαλιά που φοράει θέλει να τα βάλει και στους άλλους. από μικρή ηλικία, το περιβάλλον του (που συνήθως είναι οι γονείς) τού φόρεσε γυαλιά και του είπανε πως μέσα από εκείνα θα βλέπει τον κόσμο και πως αν τολμήσει να τα βγάλει θα πεθάνει
και, μια οι γονείς είναι ανώτεροι από θεοί για τα μικρά παιδιά, εκείνος τους πίστεψε και, εκτός από το ότι δε τολμάει να βγάλει τα γυαλιά του, αγωνίζεται να τα φορέσει και στους άλλους ώστε να νιώσει καλύτερα, επειδή δε τολμάει να πιστέψει ότι έχει πέσει θύμα των γονιών του.


πέντε βασικές ιδιότητες.


τώρα, συνδυάστε όλες τις ιδιότητες μαζί. σκεφτείτε το είδος της ζωής που έχει κάνει ένα τέτοιο άτομο. τις συνέπειες αυτής της ζωής, λοιπόν, τις εκτονώνει στα παιδιά του. 
αν ο ίδιος έχει περάσει δύσκολα χρόνια και με κόπο έχει καταφέρει να φτιάξει τη ζωή του, τότε μην τυχόν και τολμήσει να έχει και απαιτήσεις το κωλοπαίδι του! θα κάτσει και θα τραβήξει τα ίδια που έπαθε κι εκείνος, για να μάθει άλλη φορά. γι' αυτό δε το γέννησε άλλωστε; για να αποτύχει στη ζωή του με τον ίδιο τρόπο που απέτυχε κι εκείνος;

έτσι ξεχωρίζετε ένα κωλόγερο. να θυμάστε πάντα την ηλικία των 30. όσοι είναι έτσι αλλά είναι μικρότεροι από 30, έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν. σε 2.5 χρόνια θα είμαι κι εγώ 30 χρονών και τρέμω μήπως καταντήσω έτσι. αν συμβεί αυτό, σας δίνω την άδεια να με πυροβολήσετε ανάμεσα στα μάτια!

ορίστε, πρόλαβα και τα είπα πριν γίνω 30!

όποιος πει ότι "ναι καλά όλα αυτά που λες αλλά δεν έχεις δικά σου παιδιά και στη θεωρία όλοι καλά τα λέτε" είναι καταπληκτικό που κατάφερε και διάβασε μέχρι και αυτή τη γραμμή, αλλά παραμένει βλαμμένος. 

γονείς, μην γίνεστε βλάκες. τα παιδιά δε τα φέρατε στον κόσμο για να ζήσουν τη δική σας ζωή. αν θέλετε να ζήσουν τη δική σας ζωή, τότε κάντε πρώτα μια συμφωνία με το διάβολο και κανονίστε ότι, στην ώρα του θανάτου τους, θα πεθάνετε εσείς στη θέση τους.

τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας. δικό σας είναι το σπίτι, το αμάξι, ο δονητής για την ώρα του DP και το μέλλον σας. όχι τα παιδιά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comments